— woensdag 18 augustus 2021, 13:23 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur onafhankelijk persbureau Wit-Rusland vermist

De herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko eind vorig jaar leidde tot talloze demonstraties. - © AFP / Stringer

Irina Levshyna, hoofdredacteur van het Wit-Russische persbureau Belapan, is vermist. In de nacht van dinsdag op woensdag doorzocht de politie haar woning, waarna de journaliste niet meer is gezien. Belapan is een van de grootste onafhankelijke persbureaus in Wit-Rusland.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een melding van de Wit-Russische journalistenvereniging. Ook een verslaggever van Belapan, Zakhar Shcherbakov, is verdwenen nadat zijn huis werd doorzocht.

Volgens de Wit-Russische journalistenvereniging zitten minstens dertig Wit-Russische journalisten in de gevangenis sinds de zittende president Aleksandr Loekasjenko in augustus vorig jaar werd herverkozen. Die herverkiezing is volgens critici frauduleus verlopen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.