website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Hoofdredacteur De Ingenieur met pensioen, geëerd met beurs voor technologiejournalist

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op vrijdag 21 december 2018, 15:00

© Frank Biesboer

Nieuws Bij het afscheid van Frank Biesboer als hoofdredacteur van technologietijdschrift De Ingenieur heeft de uitgever van het tijdschrift Biesboer verrast. Het pensioen van Biesboer werd door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) aangegrepen om de Frank Biesboer Beurs (FBB) in te stellen.

Biesboer werkte sinds 2004 voor De Ingenieur, hij was sinds 2009 hoofdredacteur. KIVI wil Biesboer met de FBB eren voor zijn geweldige werk voor De Ingenieur, vertelt de opvolger van Biesboer, Pancras Dijk.

Voor de eerstkomende twee jaar heeft het KIVI een geldbedrag van 10.000 euro opzijgezet voor de Frank Biesboer Beurs. Dit alles om de kwaliteit van journalistiek over technische onderwerpen te bevorderen. Het geld is bestemd voor jonge, getalenteerde journalisten die zich al hebben onderscheiden in de tech-journalistiek. Nadere details over de precieze voorwaarden worden in het voorjaar bekendgemaakt.

Pancras Dijk (1973) werkte voorheen bij het tijdschrift National Geographic en bij het persbureau Associated Press. Na een inwerkperiode van bijna twee maanden heeft Dijk nu het roer van Biesboer overgenomen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.