e learning nvj

— woensdag 10 februari 2016, 16:00 | 0 reacties, praat mee

Arie Leen Kroon hoofdredacteur PZC

Arie Leen Kroon (61) is benoemd tot hoofdredacteur van de PZC. Sinds mei vorig jaar, toen Peter Jansen van PZC overstapte naar De Gelderlander, vervult Kroon de functie in Vlissingen op interim-basis. Dat meldt de Persgroep in een persbericht. Laatste wijziging: 11 februari 2016, 15:34

Kroon heeft inmiddels de PZC vernieuwd. De vormgeving is aangepast en de redactie zet nadrukkelijker mensen in het nieuws. De manier waarop Arie Leen leiding gaf aan de transitie, die gepaard ging met een vernieuwing van de redactie, heeft de selectiecommissie mede overtuigd van zijn energie en motivatie, aldus De Persgroep.

De komende jaren moet de PZC, zoals hij het formuleert, ook digitaal volwassen worden. Kroon: ‘De PZC moet voor lezers en bezoekers een volwaardig podium zijn, want onze gebruikers verlangen op de eerste plaats Zeeuws, maar zeker ook wereldnieuws. Eigenlijk twee voor de prijs van één’.

Arie Leen Kroon (61) begon in 1975 als regioverslaggever bij het Dagblad van Rijn en Gouwe, later opgegaan in het AD. Bij de PZC was hij onder meer redacteur binnen- en buitenland, eindredacteur en chef bijlagen. Hij diende als adjunct onder twee van zijn voorgangers.

De PZC, met 258 jaar een van de oudste kranten van Nederland. De krant wordt dagelijks bezorgd bij 44.000 abonnees, online krijgt de PZC maandelijks ruim een miljoen bezoekers.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.