banner anp

— woensdag 11 oktober 2017, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur BBC News James Harding stapt op

EPA

Hoofdredacteur BBC News James Harding heeft aangekondigd dat hij met ingang van volgend jaar vertrekt om een eigen mediabedrijf te beginnen. Harding was sinds 2013 verantwoordelijk voor BBC News en actualiteitenprogramma's bij de publieke omroep.

Harding zegt dat hij het besluit te vertrekken niet lichtvaardig heeft genomen. “Zelfs met tegenwind loont het bestaan bij de BBC. Dat kan alleen door het buitengewone team van hardwerkende, goedgezinde mensen om me heen die het nieuwsbedrijf runnen.”

Harding zegt echter dat hij mist om persoonlijk met journalistiek bezig te zijn op zo’n belangrijk moment in de geschiedenis. Welke vorm zijn nieuwe onderneming precies krijgt, wil Harding pas volgend jaar onthullen.

Topman Tony Hall van de BBC zegt Hardings vertrek te betreuren en wijst op zijn uitzonderlijke prestaties om een nieuwsdivisie te bouwen en te onderhouden tegen de achtergrond van meerdere bezuinigingen en reorganisaties. “James heeft een onvoorstelbare prestatie geleverd in een complexe en historische fase van de Britse en wereldgeschiedenis”, stelt Hall, verwijzend naar onder meer het Brexit-referendum, meerdere bloedige aanslagen en de tumultueuze Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Hall prees Harding verder voor het aanjagen van nieuwe (digitale) vertelvormen op de site en het ruimte geven voor ‘slow news’ naast de waan van de dag. Harding vertrekt op 1 januari. De zoektocht naar een opvolger wordt nu gestart, aldus de BBC.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.