word studentlid

— donderdag 9 november 2017, 14:13 | 0 reacties, praat mee

Presentator Saïda Maggé verruilt televisie voor radio

Presentator Saïda Maggé verruilt televisie voor radio
© Mark Vos

Verslaggeefster en presentator Saïda Maggé stapt over van AT5 naar NTR. Per 1 december gaat ze aan de slag voor het Radio 1-programma Nieuws & Co, dat NTR samen met de NOS maakt. Laatste wijziging: 9 november 2017, 14:13

Ze wordt daar mede-presentator van het onderdeel de Nieuws en Co-bus, waarin ze door het land rijden en gesprekken voeren met mensen naar aanleiding van een actueel onderwerp. Op sommige dagen zal Maggé verslag doen vanuit de bus, op andere dagen zal ze redactiewerk uitvoeren.  “Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging na negen jaar AT5, minus twee tussenjaren. Ik was ook al een tijdje bezig met de vraag: wat komt hier na? En toen werd ik door NOS/NTR gevraagd of ik interesse had voor radio.” 

“Het voelt nog steeds een beetje raar om weg te gaan bij AT5. Ik zal mijn collega’s enorm missen, het is een klein clubje, net familie. Het voelt ook een beetje als het nest verlaten. De eindredacteuren hebben me hier binnen zien komen als studente journalistiek. Daarbij was het fantastisch om in mijn eigen stadje te werken,” vertelt Maggé. Maar ze kijkt er naar uit om ook mensen buiten de stadsgrenzen te spreken. En er zit nog een pluspunt van haar nieuwe stap. “Het voordeel van radio is dat ik niet steeds hoef te denken hoe mijn haar zit”, grapt ze.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.