— donderdag 22 april 2021, 12:42 | 0 reacties, praat mee

Hongkong: veroordeling journalist na gebruik openbare bron

Chao Boy staat haar collega's te woord, kort na haar veroordeling. Ze zegt zich niet schuldig te voelen over het gebruik van een openbare bron | AFP

In Hongkong is een journalist van publieke omroep RTHK veroordeeld tot een boete van omgerekend zo'n 641 euro voor het "onjuist gebruik van openbare bronnen". Bao Choy zocht via de openbare kentekendatabase naam en adres op van een potentiële interviewkandidaat. De rechter stelt dat die database daar niet voor bedoeld is.

“Interviews houden en verslaggeving zijn niet gerelateerd aan verkeersverordening”, citeert Reuters de rechter. Choy zegt dat de uitspraak haar dan schuldig mag vinden aan een misdrijf, maar “ik vind niet dat ik dat ben”.

De journaliste werd vorig jaar aangehouden in verband met het gebruik van de kentekendatabase. Secretaris Chris Yeung van de Hong Kong Journalists Association noemt de veroordeling een schande voor de stad. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

Hongkong

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.