e learning nvj

— woensdag 21 oktober 2015, 16:28 | 0 reacties, praat mee

Homepagina’s van VICE twee uur op zwart

VICE

Alle digitale en sociale kanalen van VICE gaan vandaag tussen 16.00 uur en 18.00 uur op zwart, om aandacht te vragen voor journalist Mohammed Rasool. Hij werd 56 dagen geleden opgepakt in Turkije tijdens het maken van een reportage voor VICE News. Hij wordt beschuldigd van samenwerking met een terroristische organisatie. De homepagina's van VICE tonen een zwarte pagina met daarop de vraag om in actie te komen voor de vrijlating van Rasool door een petitie te ondertekenen. De petitie is gericht aan de Turkse president Erdogan en is gemaakt in samenwerking met het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). Joel Simon, uitvoerend directeur van het CPJ, laat weten: ‘De gevangenschap van Mohammed Ismael Rasool is zeer onrechtvaardig, en een goed voorbeeld van het willekeurige en grillige karakter van het Turkse strafrecht. Het is ook een extra herinnering aan de essentiële rol van ondersteunend mediapersoneel, tolken, chauffeurs en fixers, die hun leven riskeren om ons het nieuws te brengen. Daarom moeten we allemaal samenkomen om de Turkse overheid over te halen het juiste te doen: alle aanklachten tegen Rasool te laten vallen en hem onmiddellijk vrij te laten.' Rasool is een 25-jarige student internationale betrekkingen aan de Fatih Universiteit in Istanbul. Hij werkte voor verschillende internationale nieuwsorganisaties, waaronder de Associated Press en Al Jazeera.

Bekijk meer van

Vice Turkije

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.