persveilig seminar

— maandag 30 januari 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Het Onderwijsblad wint Prijs voor de Onderwijsjournalistiek

© ANP

Onderwijsblad-hoofdredacteur Robert Sikkes heeft met zijn onderzoek `Honderden miljoenen stromen weg uit het basisonderwijs', de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2017 gewonnen. Laatste wijziging: 30 januari 2017, 10:52

Het prijswinnende artikel verscheen in het Onderwijsblad van 31 oktober 2015 en toonde waar extra geld voor banen in het basis- en voortgezet onderwijs aan was besteed. In 2013 werd bij het Nationaal Onderwijs Akkoord namelijk 150 miljoen vrijgemaakt voor zo’n drieduizend extra banen voor jongeren in basis- en voortgezet onderwijs. Tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting van 2014 kon staatssecretaris Sander Dekker niet uitleggen wat er met dat geld was gebeurd. `Ik kan het niet overleggen met bonnetjes’, zei hij destijds. Het Onderwijsblad ging voor het basisonderwijs op zoek naar de extra banen. En de bijbehorende bonnetjes.

Volgens de jury deed het Onderwijsblad in de productie wat de staatssecretaris niet kon, namelijk de bonnetjes overleggen. En dan op een manier die `helder’ en `begrijpelijk’ was.

Er werden nog meer prijzen uitgereikt. De Prijs voor de beste onderwijsblog 2017 ging naar Janneke de Ruiter, voor de blog ’Waarom scholen nee zeggen tegen “moeilijke” leerlingen. Leerkrachten krijgen ten onrechte de zwartepiet toegespeeld als passend onderwijs niet werkt’.

De Werkbeurs onderwijsjournalistiek 2017 is toegekend aan Ronald Buitelaar, voor ‘De lerarenkloof’, een journalistiek onderzoek naar de dreigende kloof tussen de relatief kleine kring van actieve leraren en de zwijgende meerderheid.

Tenslotte kreeg Marion van Weeren een aanmoedigingswerkbeurs voor ‘Hoe werkdruk verhogend ervaren leraren de Inspectie van het Onderwijs en waarom?’.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.