Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 15 april 2019, 08:32 | 0 reacties, praat mee

NRC en Lighthouse reports winnen Citi Journalistic Excellence Award 2019

Winnaars en jury Citi Journalistic Excellence Award 2019

Carola Houtekamer en Merijn Rengers van NRC Handelsblad en Ludo Hekman en Klaas van Dijken van Lighthouse reports hebben de Citi Journalistic Excellence Award 2019 gewonnen, een erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving. Laatste wijziging: 15 april 2019, 08:41

Ze ontvingen de prijs voor hun artikel ‘De doorgeschoten verkooplui van Hollands grootste scheepsbouwer’. Volgens de jury “een mooie analyse over de verkoopmores van Damen Shipyards, hoge journalistieke moeilijkheidsgraad, plezierig om te lezen en bij een zeer gesloten bedrijf”.

Als Nederlandse winnaar zal Carola Houtekamer deelnemen aan de Benelux-editie, waar een masterclass in New York City, georganiseerd door de gerenommeerde Columbia Graduate School of Journalism kan worden gewonnen. Samen met vakgenoten uit andere landen krijgt de winnaar de mogelijkheid om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereldwijde economie en de financiële wereld. Verder gaan de winnaars op bezoek bij onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.

De landenwinnaars krijgen een informatieve reis naar FinTech hotspot Tel Aviv aangeboden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.