— maandag 15 april 2019, 08:32 | 0 reacties, praat mee

NRC en Lighthouse reports winnen Citi Journalistic Excellence Award 2019

Winnaars en jury Citi Journalistic Excellence Award 2019

Carola Houtekamer en Merijn Rengers van NRC Handelsblad en Ludo Hekman en Klaas van Dijken van Lighthouse reports hebben de Citi Journalistic Excellence Award 2019 gewonnen, een erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving.

Ze ontvingen de prijs voor hun artikel ‘De doorgeschoten verkooplui van Hollands grootste scheepsbouwer’. Volgens de jury “een mooie analyse over de verkoopmores van Damen Shipyards, hoge journalistieke moeilijkheidsgraad, plezierig om te lezen en bij een zeer gesloten bedrijf”.

Als Nederlandse winnaar zal Carola Houtekamer deelnemen aan de Benelux-editie, waar een masterclass in New York City, georganiseerd door de gerenommeerde Columbia Graduate School of Journalism kan worden gewonnen. Samen met vakgenoten uit andere landen krijgt de winnaar de mogelijkheid om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereldwijde economie en de financiële wereld. Verder gaan de winnaars op bezoek bij onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.

De landenwinnaars krijgen een informatieve reis naar FinTech hotspot Tel Aviv aangeboden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.