website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NRC en Lighthouse reports winnen Citi Journalistic Excellence Award 2019

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op maandag 15 april 2019, 08:32

Winnaars en jury Citi Journalistic Excellence Award 2019

Winnaars en jury Citi Journalistic Excellence Award 2019

Nieuws Carola Houtekamer en Merijn Rengers van NRC Handelsblad en Ludo Hekman en Klaas van Dijken van Lighthouse reports hebben de Citi Journalistic Excellence Award 2019 gewonnen, een erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving.

Ze ontvingen de prijs voor hun artikel ‘De doorgeschoten verkooplui van Hollands grootste scheepsbouwer’. Volgens de jury “een mooie analyse over de verkoopmores van Damen Shipyards, hoge journalistieke moeilijkheidsgraad, plezierig om te lezen en bij een zeer gesloten bedrijf”.

Als Nederlandse winnaar zal Carola Houtekamer deelnemen aan de Benelux-editie, waar een masterclass in New York City, georganiseerd door de gerenommeerde Columbia Graduate School of Journalism kan worden gewonnen. Samen met vakgenoten uit andere landen krijgt de winnaar de mogelijkheid om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereldwijde economie en de financiële wereld. Verder gaan de winnaars op bezoek bij onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.

De landenwinnaars krijgen een informatieve reis naar FinTech hotspot Tel Aviv aangeboden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.