— woensdag 24 november 2021, 14:53 | 0 reacties, praat mee

Hernieuwde aandacht voor moordzaak na publicaties in regionaal weekblad Het Kompas

Journalist Alex Monster zegt dat de zaak hem nooit heeft losgelaten. De cold case is opnieuw onderwerp van recherchewerk nadat Het Kompas over de moord berichtte. | Suzanne Heikoop

Een reeks artikelen in weekblad Het Kompas Hardinxveld-Giessendam rondom een bijna tien jaar oude moordzaak in Boven-Hardinxveld heeft hernieuwde aandacht opgewekt. De politie vraagt via borden in het dorp aandacht voor de nooit opgeloste zaak en verwijst daarbij naar publicaties in de krant.

Op 6 september 2012 werd het met een betonblok verzwaarde lichaam van Johan de Waal uit het Kanaal van Steenenhoek gehaald. De Waal werd toen al maanden vermist. Na uitputtend onderzoek werden uiteindelijk twee Hardinxvelders aangehouden, maar zij werden later als verdachten uitgesloten.

Het actieve politieonderzoek werd uiteindelijk gesloten. “Een onopgeloste moord, een cold case”, aldus Alex Monster. De adjunct-hoofdredacteur van Het Kompas Hardinxveld-Giessendam zegt dat de zaak hem altijd bijbleef: “We besluiten begin maart 2021 de stilte te doorbreken. Ik ga namens onze redactie de zaak opnieuw belichten en heb daarbij verschillende verhaallijnen in gedachten. Wie waren nauw bij de zaak betrokken? Hoe kijken deze mensen terug op dit dossier?”

Het resulteerde de afgelopen maanden in meerdere artikelen en de uitgave zal ook de komende tijd nog wekelijks over de zaak berichten, aldus Monster. De redactie sprak met diverse mensen rondom De Waal. Monster: “Hun ervaringen met De Waal en hun visie op de zaak zijn in een meerdelige reeks artikelen te lezen.” Meer bij Het Kompas Hardinxveld-Giessendam

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.