— vrijdag 11 oktober 2019, 08:49 | 0 reacties, praat mee

BDUmedia start met online abonnementsvorm

Uitgeverij BDUmedia is vorige week begonnen met een nieuw abonnementsmodel voor ‘premium content’. De website van het huis-aan-huisblad Ede Stad had de primeur binnen de uitgeverij. Voor een vast bedrag per maand krijgen lezers toegag tot exclusieve artikelen, video’s, cartoons en fotoreportages.

Volgens BDUmedia hebben lezers behoefte aan meer informatie en artikelen over wat er speelt in hun regio. Daarnaast wil de uitgeverij ook journalistieke verdieping bieden. Om dat mogelijk te maken wordt de redactie van Ede Stad uitgebreid. Een premium-abonnement gaat 1 euro per week kosten, bij het afsluiten van een jaarabonnement. “In tegenstelling tot wat wat sommige mensen denken, is nieuws niet gratis”, schrijft EdeStad.nl. “Het is al lang niet meer zo dat de kosten van journalistiek werk volledig worden gedekt door advertentie-inkomsten. Dankzij de bijdragen van abonnees kunnen journalisten hun werk blijven doen.”

De komende maanden gaan meerdere titels van BDUmedia de voor de uitgeverij nieuwe abonnementsvorm uitrollen, meldt BDUmedia. De overgang moet medio 2020 afgerond zijn.

Bekijk meer van

EdeStad.nl Ede Stad BDUmedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.