banner anp

— vrijdag 16 augustus 2013, 09:11

Heidelberg op weg naar zwarte cijfers

Drukmachinefabrikant Heidelberg meldt dat het in het boekjaar 2013/2014 op weg is naar zwarte cijfers. De reorganisatie die het bedrijf doorvoert werpt haar vruchten af: de omzet in het eerste kwartaal van Heidelbergs financiële jaar (dat loopt van 1 april tot 30 juni) kwam uit op 503 miljoen euro - hetgeen wel lager is dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Besparingen door de reorganisatie, ingegeven door sombere vooruitzichten, gekoppeld aan hogere winst op nieuwe apparatuur betekenen een verwacht positief eindresultaat voor het hele boekjaar. In 2009 ging het bedrijf om kosten te besparen zelfs enige tijd op slot. Er werden in het eerste kwartaal orders geplaatst ter waarde van 643 miljoen euro. Dat is wel fors lager dan vorig jaar, toen er voor 890 miljoen euro aan orders binnenkwamen. Het bedrijf had toen echter net een succesvolle beurs achter de rug. Meer bij Heidelberg

Bekijk meer van

Heidelberg

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.