NVJ compleet lid

— dinsdag 1 juni 2021, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Hearst stopt en verkoopt bladen. Alleen voor Esquire valt echt het doek

Hearst stopt en verkoopt bladen. Alleen voor Esquire valt echt het doek

Het heeft even geduurd, nadat er eerst geruchten waren en later een summier persbericht, maar uitgeverij Hearst is er uit wat het met haar merken en magazines gaat doen. De ondernemingsraad heeft inmiddels positief geadviseerd. Uiteindelijk verdwijnt maar 1 titel echt: Esquire. Laatste wijziging: 21 juni 2021, 16:34

De belangrijkste reden voor de reorganisatie is de combinatie van eerder ingezette veranderingen in consumentengedrag, behoeften van adverteerders en mediaconsumptie, aldus het bedrijf in een persbericht. De ontwikkelingen zijn versneld door de COVID-19 pandemie.

Na de reorganisatie zal Hearst Netherlands stoppen met de publicatie van 7 van de 20 merken die momenteel worden uitgegeven. Het merendeel van de titels wordt naar verwachting elders doorgezet.

Hearst levert de uitgeeflicenties in van Vogue, Vogue Living, Glamour en ElleEten.nl. Condé Nast, de merkeigenaar van Vogue, Vogue Living en Glamour, is van plan de uitgave van deze merken in Nederland voort te zetten met een nieuwe partner.

Gestopt wordt met Esquire, Designer Vintage (gesprekken voor een mogelijke overname worden gestart) en Fiscalert (inmiddels voldoende kandidaten voor een overname) en Hearst Create (de uitgeefactiviteiten voor KLM worden voortgezet).

Het nieuwe portfolio van Hearst omvat dan Quote, Quest, National Geographic, National Geographic Traveler, ELLE, ELLE Decoration, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Women’s Health, Men’s Health, Runner’s World, Bicycling en JAN.

Over de personele consequenties is nog niets bekend, aldus een woordvoerder. Dat wordt de komende tijd in kaart gebracht, waarbij kwaliteit boven snelheid gaat.

Bekijk meer van

Hearst Esquire

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.