NVJ compleet lid

— maandag 17 mei 2021, 10:57 | 0 reacties, praat mee

Directie Hearst: vijf titels stoppen, rest magazines gaat door

Directie Hearst: vijf titels stoppen, rest magazines gaat door

Het doek valt voor de magazines Esquire, Designer Vintage en Fiscalert. Net als National Geographic Traveler en Elle Eten.nl. Dat laat de directie van Hearst weten in een persbericht. Het besluit ligt bij de ondernemingsraad voor advies. Eerder wilde de directie pas namen noemen na advies van de or, maar dat leidde tot verwarring, vandaar dat nu man en paard worden genoemd. Laatste wijziging: 17 mei 2021, 11:12

Volgens de directie wordt het portfolio aangepast vanwege ‘eerder ingezette veranderingen in consumentengedrag, behoeften van adverteerders en mediaconsumptie en zijn die door de COVID-19 pandemie in een stroomversnelling geraakt’.

Hearst stopt met het uitgeven van 8 van de 20 merken in Nederland. Voor een deel van de titels heeft Hearst een uitgeeflicentie. Die wordt opgezegd voor National Geographic Traveler (reguliere edities en National Geographic specials blijven bij Hearst), Elle Eten.nl, Vogue, Vogue Living en Glamour.

De laatste drie zijn eigendom van Condé Nast. Die uitgever wil de merken met een nieuwe partner in Nederland uitgeven.

Wat er overblijft bij Hearst zijn de titels: Quote, Quest, National Geographic, ELLE, ELLE Decoration, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Women’s Health, Men’s Health, Runners World, Bicycling en JAN.

Ook worden naast de voorgenomen portfolioreductie andere maatregelen overwogen. Een daarvan zou zijn het ontslaan van vaste redacteuren en het inhuren van meer freelancers.

Bekijk meer van

Hearst Netherlands

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.