NVJ compleet lid

— donderdag 13 mei 2021, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie bij Hearst, bladen staan op de tocht

Reorganisatie bij Hearst, bladen staan op de tocht

Uitgeverij Hearst wil af van een groot aantal tijdschriften. Voor onder meer Vogue, Glamour en Esquire dreigt het doek te vallen. Dat melden meerdere bronnen binnen het bedrijf en gaat rond op social media. De uitgeverij wil alleen bevestigen dat er een reorganisatie aankomt, maar zegt niets over de inhoud. Laatste wijziging: 14 mei 2021, 08:24

Het personeel van de uitgever is vorige week ingelicht. Ook voor National Geographic Traveler en Elle Eten dreigt het einde, mogelijk kan Jan in een andere vorm doorgaan. Daar zou de vaste redactie worden vervangen door freelancers.

Wat de personele gevolgen van de reorganisatie zijn is nog niet bekend. Het pr-bureau van Hearst laat weten: ‘Hearst Netherlands is voornemens te reorganiseren. In dat kader is op 6 mei een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad. Ook zijn alle medewerkers op de hoogte gebracht. De OR streeft ernaar om uiterlijk op 31 mei advies uit te brengen op de door de directie ingediende adviesaanvraag voor de voorgenomen reorganisatie. Na het advies van de OR maakt Hearst Netherlands meer bekend over de nieuwe koers’.

De ingreep lijkt zich te concentreren rond de bladen die in 2017 zijn overgenomen van Gruner+Jahr, bladen als Quote, Elle en Harper’s Bazaar lopen geen gevaar.

Luc van Os, de man die de bladen van Gruner+Jahr namens Hearst overnam, vertrok halverwege vorig jaar bij een reorganisatie van de Europese activiteiten van Hearst. Sinds die tijd wordt Nederland vanuit Londen aangestuurd. Hearst is een grote Amerikaanse uitgever in handen van een familie.

Eind vorige maand werden de voorwaarden voor freelancers die voor Hearst werken nog aangepast. Aanvankelijk wilde Hearst dat freelancers zich onderwierpen aan een sociale mediarichtlijn, die hen verbood zich te mengen in online discussies over seksisme en racisme. Ook moesten freelancers hun eigen laptops meebrengen zonder dat ze recht hadden op technische ondersteuning van Hearst. Deze regels werden na tussenkomst van journalistenvakbond NVJ versoepeld.

Bij Hearst geldt nog tot 1 mei een sociaal plan dat als vangnet dient bij een reorganisatie.

Bekijk meer van

Hearst

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.