e learning nvj

— vrijdag 11 februari 2022, 11:42 | 0 reacties, praat mee

Hearst start overleg met freelancers

© Pexels

Uitgeverij Hearst Netherlands start een periodiek overleg met freelancers die met regelmaat op de redacties van haar verschillende titels werken. Het doel van dat overleg is aanhoren wat er speelt bij freelancers en inventariseren waar zij verbeteringen zien voor de organisatie, zodat de samenwerking soepeler verloopt. Laatste wijziging: 16 februari 2022, 14:48

Dat blijkt uit een mail die de Hearst-directie heeft gestuurd naar freelancers. In die mail worden freelancers uitgenodigd zich aan te melden voor dat overleg. Alleen freelancers die werken onder een opdrachtovereenkomst en die een eigen Hearst-mailadres hebben, ontvingen de mail. Zzp’ers die losse artikelen of foto’s leveren, zijn vooralsnog niet uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek.

De belofte om periodiek met elkaar in gesprek te gaan, bestaat al langer. Begin 2021 ontstond er onder freelancers onduidelijkheid over de nieuwe freelancevoorwaarden die Hearst aan zijn freelancers had verstuurd. Na klachten van freelancers wijzigde Hearst die nieuwe voorwaarden, waarbij ook de belofte werd gedaan om regelmatig in gesprek te gaan.

Inmiddels heeft Hearst een vast contactpersoon aangesteld voor freelancers die vragen hebben. Photodirector Copyrights & Syndication Caroline Brugman zal hen voortaan informeren over algemene richtlijnen, ontwikkelingen binnen de organisatie en veranderingen in de werkwijze van de uitgeverij. Ook vaste contactpersonen op redacties blijven voor freelancers beschikbaar als aanspreekpunt.

Bekijk meer van

Hearst Netherlands

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.