— woensdag 7 november 2018, 12:32 | 0 reacties, praat mee

Hearst Netherlands laat in 2019 het tijdschriftenportfolio met rust

Hearst Netherlands zal het komend jaar geen bladen verkopen of opheffen, belooft directeur Luc van Os in een interview met NRC. Van Os overziet de fusie van Hearst Netherlands met de begin dit jaar overgenomen concurrent G+J Media. Afgelopen zomer waren er ontslagrondes, maar van afstoten of opheffen is ook komend jaar geen sprake. "Je hebt iets verkeerd gedaan als je vlak na een acquisitie van alles gaat verkopen", aldus Van Os.

In het interview met NRC belicht Van Os de beste aanpak om twee voormalige concurrenten in een nieuwe cultuur te laten samenwerken. Samen verhuizen naar één nieuw gebouw is daarbij een cruciaal moment, stelt Van Os. “Beide bedrijven hebben elkaar tot op het bot het kot uitgevochten, bij adverteerders, bij consumenten en om de beste mensen te krijgen. In zo’n situatie moet je eigenlijk zo snel mogelijk naar één pand.”

Afgelopen juli kondigde Van Os een strategie aan om van Hearst Netherlands een digitaal georiënteerde uitgeverij te maken. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Luc van Os Hearst Netherlands

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.