— dinsdag 3 juli 2018, 15:16 | 0 reacties, praat mee

Siem Eikelenboom van FD naar Follow The Money

Onderzoeksjournalist Siem Eikelenboom (58) verruilt per 3 juli het Financieele Dagblad (FD) voor Follow the Money (FTM). Eikelenboom: 'Zoals dat zo mooi heet was ik na 10 jaar FD toe aan een nieuwe uitdaging.'

Siem Eikelenboom studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis in Utrecht. Hij werkte in het verleden als onderzoeksjournalist bij het Utrechts Nieuwsblad, het onderzoeksprogramma Zembla en het actualiteitenprogramma Nova. In 2008 stapte hij over naar Het Financieele Dagblad.

Sinds zijn vertrek bij het FD is hij freelancer. ‘Ik werk ook voor De Stadsbron, een online journalistiek platform in mijn woonplaats Amersfoort en geef les aan de universiteit van Amsterdam.’

Bij FTM blijft hij onder meer zijn vertrouwde de dossiers volgen zoals belastingontwijking en het faillissement van Royal Imtech. ‘En als senior redacteur ga ik hier talent begeleiden’.

Zijn onderzoekswerk werd driemaal bekroond met de Citi Journalistic Excellence Award en tweemaal met de Pulitzer (als lid van het team van de New York Times dat Apple onderzocht en als lid van het internationale consortium van de Panama Papers).

In 2015 werd een serie over fraude door Royal Imtech in Polen genomineerd voor De Loep. In 2001 werd zijn boek De Genetische Vingerafdruk genomineerd voor de Eureka Prijs, de prijs voor het beste wetenschappelijke boek.

FTM-uitgever Jan-Willem Sanders: ‘Wij zijn blij met een ervaren journalist als Siem en hebben nog ruimte voor meer seniors. Het gaat goed met FTM en we kunnen uitbreiden.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.