banner festival 23

— donderdag 27 oktober 2022, 12:44 | 0 reacties, praat mee

Hans Jaap Melissen krijgt ereprijs ‘Journalist voor de Vrede 2022’

Hans Jaap Melissen in Boetsja, Oekraïne, aan het begin van dit jaar.

Journalist Hans Jaap Melissen krijgt van het Humanistisch Vredesberaad de ereprijs van 'Journalist voor de Vrede 2022' uitgereikt. Laatste wijziging: 27 oktober 2022, 18:29

Om de twee jaar selecteert de jury de ‘journalist voor de vrede’ uit journalisten, publicisten, programmamakers, filmers of cartoonisten werkend in het Nederlandse taalgebied in genoemde periode. Zij dienen zich ook te onderscheiden door onderwerpkeuze, stijl, waarheidsvinding en onderzoek waardoor zij naar onze mening een bijdrage leveren aan een cultuur van vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid.

Lees ook: Hans Jaap Melissen terug in Nederland: De uitputtingsslag van een ‘oneman-army’

De prijs zal morgen, vrijdag, worden uitgereikt in de Theaterzaal van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Deze prijsuitreiking is een onderdeel van een avond met sprekers zoals Pien van der Hoeven, Lieven Vandersypen en Carolien Roelants onder de titel: ‘Nepnieuws, wat doen we ermee?’.

De prijs werd eerder uitgereikt aan Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour, Ramsey Nasr, Koert Lindijer, Arnold Karskens, Minka Nijhuis, Huub Jaspers, Nicole Le Fever, Gie Goris, Jan Eikelboom, Sinan Can, Rudi Vranckx en Carolien Roelants.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.