— vrijdag 11 maart 2022, 08:27 | 0 reacties, praat mee

Gunay Uslu weer om tafel met Talpa, RTL en NPO

© Bart Maat / ANP

Staatssecretaris Gunay Uslu heeft woensdag weer een gesprek met onder meer Talpa, RTL en NPO over onder andere de misstanden bij The Voice of Holland. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) aan het ANP. Laatste wijziging: 11 maart 2022, 08:29

Nadat door het programma BOOS bekend werd dat er bij talentenjacht seksueel grensoverschrijdend gedrag plaatsvond aan dat ze in gesprek wilde met de omroepen.

Naar aanleiding van de misstanden bij The Voice kwamen er nog meer meldingen binnen bij andere programma’s van grensoverschrijdend gedrag. Zo hebben zes publieke omroepen eind februari de NPO laten weten dat er eerder melding is gedaan van ongewenst gedrag binnen hun organisatie. Alle meldingen zijn de afgelopen drie jaar bij de omroepen binnengekomen.

Eind januari was het eerste verkennende gesprek tussen Uslu en de omroepen en zenders. Bij dat eerste gesprek was ook televisieproducent John de Mol bij. Uslu trad niet in details over dat gesprek, maar ze gaf aan dat het toen ging over hoe het met de medewerkers ging, hoe het met het bedrijf is en wat ze gaan doen. Of De Mol ook bij dit gesprek aanschuift, is nog niet bekend.

Waar kan je als medewerker in de televisiewereld nu met je klacht terecht? Jolan Douwes zocht het uit in ‘Grensoverschrijdend gedrag. Waarom externe vertrouwenspersonen noodzakelijk zijn’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.