vlaams-nedellandse-beurs

— dinsdag 21 juni 2022, 10:31 | 0 reacties, praat mee

Grootbedrijven moeten mkb’ers en freelancers vanaf 1 juli binnen 30 dagen betalen

© ANP / Erald van der Aa

Grootbedrijven, waaronder media-organisaties, moeten facturen van leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) vanaf 1 juli binnen 30 dagen gaan betalen. Nu geldt nog een maximale betaaltermijn van 60 dagen tussen bedrijven onderling. Laatste wijziging: 21 juni 2022, 10:33

Dat schrijft de Kamer van Koophandel op basis van een wetswijziging die 1 juli ingaat. De wetswijziging is ook relevant voor freelance (foto)journalisten, omdat de grootste spelers op de journalistieke markt daarmee ook binnen 30 dagen moeten gaan betalen.

De wijziging geldt alleen voor grootbedrijven die producten of diensten afnemen van mkb-leveranciers. Een bedrijf is een grootbedrijf als de onderneming aan minstens twee van de volgende drie eisen voldoet: de onderneming heeft een balanstotaal van meer dan 20 miljoen euro, de onderneming heeft een netto-omzet van meer dan 40 miljoen euro en de onderneming heeft 250 werknemers of meer in dienst. Voor overheden gold al een maximale betaaltermijn van 30 dagen.

Bekijk meer van

Kamer van Koophandel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.