— dinsdag 5 juni 2018, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Groninger Persprijs 2017 voor artikel over arbeidsomstandigheden Primark

© Lex van Lieshout / ANP

Stephanie Nijssen, redacteur bij RTV Noord, heeft de Groninger Persprijs 2017 gewonnen. Ze wint de prijs voor haar verhaal over slechte arbeidsomstandigheden bij winkelketen Primark.

Volgens de jury van de Groninger Persprijs heeft Nijssen het oude journalistieke ambacht van vasthoudendheid en uitgebreid bronnenonderzoek gecombineerd met de optimale inzet van nieuwe media. ‘Hiermee wist ze uiteindelijk een Engelse multinational in beweging te krijgen’, zo schrijft de jury in haar juryrapport.

Het artikel leidde tot internationale aandacht en zorgde er voor dat het bedrijf toestemming gaf voor het instellen van een ondernemingsraad.

Aan de prijs, ingesteld door de Noorder Pers Sociëteit, is een geldbedrag van 1500 euro en een kunstwerk verbonden.

Daarnaast werden er nog twee speciale prijzen uitgereikt. De Rookie Persprijs ging naar RTV Noord verslaggever Beppie van der Sluis. Ze startte het online project ‘Beppen met Beppie’ waarbij Van der Sluis een dag op stap gaat met eenzame ouderen.

De tweede aanmoedingsprijs gaat naar burgerjournalisten Kor Dwarshuis en Wim Blanken. In hun vrije tijd stellen ze digitale data en animatiemiddelen beschikbaar als onmisbare tools voor iedereen die zich met het aardbevingsdossier bezighoudt. Een van deze tools is een belangrijke pijler onder het veelgeprezen Dagblad van het Noorden-project ‘Het Verdwenen Groningen’, dit project was ook genomineerd voor de Journalist van het Jaar Prijs 2017. Meer bij de Noorderperssocieteit / RTV Noord

Bekijk meer van

Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.