website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Groninger Persprijs 2017 voor artikel over arbeidsomstandigheden Primark

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op dinsdag 5 juni 2018, 08:48

© Lex van Lieshout / ANP

Nieuws Stephanie Nijssen, redacteur bij RTV Noord, heeft de Groninger Persprijs 2017 gewonnen. Ze wint de prijs voor haar verhaal over slechte arbeidsomstandigheden bij winkelketen Primark.

Volgens de jury van de Groninger Persprijs heeft Nijssen het oude journalistieke ambacht van vasthoudendheid en uitgebreid bronnenonderzoek gecombineerd met de optimale inzet van nieuwe media. ‘Hiermee wist ze uiteindelijk een Engelse multinational in beweging te krijgen’, zo schrijft de jury in haar juryrapport.

Het artikel leidde tot internationale aandacht en zorgde er voor dat het bedrijf toestemming gaf voor het instellen van een ondernemingsraad.

Aan de prijs, ingesteld door de Noorder Pers Sociëteit, is een geldbedrag van 1500 euro en een kunstwerk verbonden.

Daarnaast werden er nog twee speciale prijzen uitgereikt. De Rookie Persprijs ging naar RTV Noord verslaggever Beppie van der Sluis. Ze startte het online project ‘Beppen met Beppie’ waarbij Van der Sluis een dag op stap gaat met eenzame ouderen.

De tweede aanmoedingsprijs gaat naar burgerjournalisten Kor Dwarshuis en Wim Blanken. In hun vrije tijd stellen ze digitale data en animatiemiddelen beschikbaar als onmisbare tools voor iedereen die zich met het aardbevingsdossier bezighoudt. Een van deze tools is een belangrijke pijler onder het veelgeprezen Dagblad van het Noorden-project ‘Het Verdwenen Groningen’, dit project was ook genomineerd voor de Journalist van het Jaar Prijs 2017. Meer bij de Noorderperssocieteit / RTV Noord

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.