— maandag 23 september 2019, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Grapperhaus begrijpt weren pers bij proces tegen Ridouan T.

© Bart Maat / ANP

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie toont begrip voor het weren van pers en publiek bij het proces tegen de voortvluchtige drugscrimineel Ridouan T.

Ook denkt de minister na over enkele rigoureuze maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de meest gezochte crimineel van Nederland wordt aangehouden, zei hij zondag in het programma Buitenhof.

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren klonk er kritiek om pers en publiek te weren bij de rechtbank. “De pers moet ook in dit soort moeilijke omstandigheden zijn controlerende en verslaggevende taak kunnen vervullen’, aldus het Genootschap en de NVJ.

Grapperhaus zegt echter de beslissing “volledig te begrijpen” omdat de gevolgen van de liquidatie van advocaat Derk Wiersum volgens hem niet te overzien zijn. Van Wiersum werd woensdag doodgeschoten in het Amsterdamse Buitenveldert. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij, die in de omvangrijke zaak tegen T. meerdere verklaringen heeft afgelegd. De broer van B. werd eerder al doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord.

Grapperhaus noemt de georganiseerde misdaad “gif” en zegt dat er nog een groot aantal jaren inspanning nodig is om de strijd tegen de zogeheten mocro-maffia te winnen. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.