word actief nvj klein

— maandag 23 september 2019, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Grapperhaus begrijpt weren pers bij proces tegen Ridouan T.

© Bart Maat / ANP

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie toont begrip voor het weren van pers en publiek bij het proces tegen de voortvluchtige drugscrimineel Ridouan T. Laatste wijziging: 24 september 2019, 08:36

Ook denkt de minister na over enkele rigoureuze maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de meest gezochte crimineel van Nederland wordt aangehouden, zei hij zondag in het programma Buitenhof.

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren klonk er kritiek om pers en publiek te weren bij de rechtbank. “De pers moet ook in dit soort moeilijke omstandigheden zijn controlerende en verslaggevende taak kunnen vervullen’, aldus het Genootschap en de NVJ.

Grapperhaus zegt echter de beslissing “volledig te begrijpen” omdat de gevolgen van de liquidatie van advocaat Derk Wiersum volgens hem niet te overzien zijn. Van Wiersum werd woensdag doodgeschoten in het Amsterdamse Buitenveldert. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij, die in de omvangrijke zaak tegen T. meerdere verklaringen heeft afgelegd. De broer van B. werd eerder al doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord.

Grapperhaus noemt de georganiseerde misdaad “gif” en zegt dat er nog een groot aantal jaren inspanning nodig is om de strijd tegen de zogeheten mocro-maffia te winnen. Meer bij NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.