— maandag 23 november 2020, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Google stopt met voorrang verlenen aan sites die AMP gebruiken

Google News gaat sites die het uitgeversvriendelijke Accelerated Mobile Pages (AMP) gebruiken vanaf komend voorjaar geen voorrang meer geven.

AMP is een versnellingstechniek voor mobiele pagina’s. De pagina’s laden sneller op mobiele apparaten, ongeacht waar ter wereld die wordt opgevraagd. Ook worden dergelijke pagina’s hoger in de zoekresultaten weergegeven. Veel webbedrijven en niewsuitgeverijen hebben hun sites geoptimaliseerd met de techniek.

“We geven prioriteit aan pagina’s met een geweldige pagina-ervaring, of ze nu gebruik maken van AMP of een andere webtechnologie”, aldus Google in een blogpost.

Het bedrijf had al in 2018 aangegeven te stoppen met het voorrang geven van sites die AMP gebruiken. Een woordvoerder van Google laat wel weten dat AMP niet dood is, en dat het bedrijf “volledig toegewijd is aan AMP als technologie”.

Sommige nieuwssites zijn opgelucht dat ze niet langer de door Google gewenste mobiele standaard hoeven te gebruiken. Diverse mediabedrijven stopten met het gebruik van de techniek, omdat AMP de gebruikers binnen het domein van Google houdt en het verkeer wegleidt van anders sites ten behoeve van Google. Meer bij The Markup

Lees ook:
Eerste twijfels over Google AMP-techniek (3 januari 2020)
Google wil uitgevers laten meeliften voor snelle mobiele sites (8 oktober 2015)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.