vlaams-nedellandse-beurs

— vrijdag 22 oktober 2021, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Google halveert commissie op abonnementen in appwinkel

© Pixabay / 200 Degrees

Google gaat appmakers minder geld vragen voor het afsluiten van abonnementen via zijn Play Store. Het concern strijkt in het eerste jaar dat een abonnement loopt nu nog 30 procent van de abonnementsprijs op (en in volgende jaren 15 procent). Vanaf 2022 vraagt Google nog maar 15 procent commissie.

De commissies die appwinkels vragen voor abonnementen staan al langer ter discussie, omdat makers van apps hun programma’s alleen via die winkels kunnen verkopen. Vooral Apple, dat ook 30 procent commissie rekent, ligt al een tijd onder vuur. Eerder deze maand eiste de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat Apple het appmakers toe zou gaan staan om rechtstreeks zaken te doen met klanten. Zuid-Korea kondigde eind september aan haast te willen maken met het doorbreken van het betaalmonopolie van de twee techreuzen.

Hoewel Google de commissie op abonnementen verlaagt, blijft die voor aankopen in apps wel op 30 procent staan. Over het eerste miljoen aan omzet betalen appmakers 15 procent commissie. Meer bij NU

Bekijk meer van

Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.