Jodal

— woensdag 1 september 2021, 15:56 | 0 reacties, praat mee

Google gaat in beroep tegen Franse copyrightboete

© Hakan Nural / Anadolu Agency

Google legt zich niet neer bij de boete van 500 miljoen euro die de Franse mededingingsautoriteit in juli oplegde. De Autorité de la concurrence vindt dat Google Franse uitgevers een te lage vergoeding geeft voor het hergebruik van hun nieuws. Laatste wijziging: 1 september 2021, 15:58

Dat meldt France 24. In een reactie laat Google weten het niet eens te zijn met een aantal van de overwegingen van de Franse mededingingsautoriteit. Daarnaast vindt het internetbedrijf de boete van een half miljard dollar disproportioneel.

De Franse uitgevers en Google liggen al langere tijd met elkaar overhoop. In april 2020 gaf een Franse rechter Google al opdracht met uitgevers te onderhandelen over compensatie voor het weergeven van artikelen in Google News. Uitgevers willen daarvoor een vergoeding, Google zegt dat miljarden keren wordt doorverwezen naar sites van nieuwsmedia - en dat zulke doorverwijzingen ook waarde vertegenwoordigen.

Google besloot daarop geen samenvattende berichten meer te laten zien van uitgevers waarmee ze geen overeenkomst hebben. Volgens de Franse toezichthouder is dat een vorm van machtsmisbruik.

Bekijk meer van

Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.