— donderdag 8 oktober 2020, 12:48 | 0 reacties, praat mee

Franse rechter geeft Google tik op de vingers

AFP

Een Franse rechtbank heeft een bezwaar van zoekgigant Google verworpen tegen verplichte onderhandelingen met uitgevers over compensatie voor het weergeven van stukjes tekst in Google News. In april kreeg het daartoe de opdracht, nadat uitgevers en persbureaus hadden geklaagd dat Google niet in goed vertrouwen onderhandelde.

Google stelt dat het doorverwijzen ook waarde vertegenwoordigt en ging in beroep. In oktober kondigde Google een omvangrijk investeringspakket aan. Topman Pichai stelde toen dat Google elke maand 24 miljard keer doorverwijst naar nieuwsbedrijven.

De rechtbank zegt dat Google in goed vertrouwen de onderhandelingen met Franse uitgevers moet aangaan. De Franse toezichthouder zal naar verwachting volgend jaar een onderzoek afsluiten of Google in Frankrijk de dominante marktpositie heeft misbruikt, meldt persbureau AFP - zelf ook een van de klagers in de zaak.

Bekijk meer van

Google Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.