PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 8 oktober 2020, 12:48 | 0 reacties, praat mee

Franse rechter geeft Google tik op de vingers

AFP

Een Franse rechtbank heeft een bezwaar van zoekgigant Google verworpen tegen verplichte onderhandelingen met uitgevers over compensatie voor het weergeven van stukjes tekst in Google News. In april kreeg het daartoe de opdracht, nadat uitgevers en persbureaus hadden geklaagd dat Google niet in goed vertrouwen onderhandelde. Laatste wijziging: 8 oktober 2020, 12:49

Google stelt dat het doorverwijzen ook waarde vertegenwoordigt en ging in beroep. In oktober kondigde Google een omvangrijk investeringspakket aan. Topman Pichai stelde toen dat Google elke maand 24 miljard keer doorverwijst naar nieuwsbedrijven.

De rechtbank zegt dat Google in goed vertrouwen de onderhandelingen met Franse uitgevers moet aangaan. De Franse toezichthouder zal naar verwachting volgend jaar een onderzoek afsluiten of Google in Frankrijk de dominante marktpositie heeft misbruikt, meldt persbureau AFP - zelf ook een van de klagers in de zaak.

Bekijk meer van

Google Frankrijk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.