— dinsdag 25 augustus 2009, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Ontmaskerde blogger wil geld van Google

Een 29-jarige weblogger uit New York heeft aangekondigd zoekgigant Google te zullen aanklagen voor een schadevergoeding van 15 miljoen dollar (10,5 miljoeneuro) wegens het schenden van haar privacy. Mode-studente Rosemary Port schreef anoniem het bijtende weblog 'Skanks in NYC', waar ze fotomodel Liskula Cohen een "psychotische, leugenachtige, hoererende snol" had genoemd. Cohen liet het er niet bij zitten en dwong Google via de rechtbank om de identiteit van de blogger te onthullen. Volgens Port werd ze daardoor "op een presenteerblaadje" overhandigd aan de pers. De studente zegt dat ze vervolgens in de pers werd aangevallen en Cohen feitelijk méér aandacht voor het negatieve bericht had gegenereerd. "Voor de rechtszaak had het stukje twee hits: ééntje van mij en ééntje van haar", aldus Port tegenover de Britse krant The Guardian. Volgens Port heeft Google de 'vertrouwensrelatie' om haar anonimiteit te allen tijde te garanderen geschonden.

Bekijk meer van

Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.