Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 22 oktober 2010, 10:10

Murdoch komt niet met Google-concurrent

Het plan van mediatycoon Rupert Murdoch om een nieuwsaggregatieplatform te beginnen is weer in de ijskast gelegd, slechts enkele weken voor de lancering. De dienst, bekend onder de naam Project Alesia, zou op verschillende digitale platformen (tablets en mobiele telefoons) moeten gaan draaien. Het zou de concurrentie aan moeten gaan met zoekmachines als Google. De content zou bestaan uit dagbladen uit de stal van News International en van concurrerende uitgevers. Het heeft al 20 miljoen pond gekost om het te ontwikkelen en er zou ook al voor 1 miljoen pond voor marketingdoeleinden zijn gereserveerd. De reden voor het stopzetten van het project is niet meteen duidelijk, maar er wordt aangenomen dat News Corp. zich zorgen zou maken over de exploitatiekosten. Berichten dat concurrerende uitgevers niet mee zouden willen doen, zouden slechts geruchten zijn. Zeker honderd medewerkers hebben aan het project gewerkt, het is onduidelijk wat er met hen gaat gebeuren Meer bij Campaign

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.