PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 27 januari 2017, 10:24 | 0 reacties, praat mee

Google: actie tegen 340 verspreiders van nepnieuws

Internetgigant Google heeft in november en december maatregelen getroffen tegen 340 websites die nepnieuws verspreiden. Van die sites zijn er 200 verbannen van Google's advertentieplatformen. Dat maakt het bedrijf achter de grootste online zoekmachine ter wereld bekend in een blog.

Google maakte in november bekend de verspreiding van nepnieuws aan te gaan pakken, nadat de rol van het internetbedrijf in de verspreiding ervan onder vuur kwam te liggen. De internetgigant besloot daartoe reclame te gaan beperken op sites die ‘informatie over de uitgever, de inhoud of het hoofddoel van de site verkeerd voorstellen, fout weergeven of opzettelijk verhullen’.

Sinds de verandering in beleid heeft Google 550 sites beoordeeld. Naast de 200 sites die volledig verbannen zijn van Google’s advertentieplatformen zijn nog eens 140 sites tijdelijk de toegang tot de advertentiediensten ontzegd. Meer bij Variety

Bekijk meer van

Nepnieuws Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.