— maandag 17 oktober 2016, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Google introduceert Fact check

© AFP

Google heeft weer een nieuwe dienst gelanceerd: de Fact check. Dat label moet verschijnen naast berichten van nieuwsorganisaties die verschijnen in Google News.

Lezers zouden op die manier beter kunnen inschatten welke bronnen betrouwbaar zijn en zich baseren op feitelijke informatie. Google wil zo “een licht schijnen op onze inspanningen om feit van fictie te onderscheiden.” Voorlopig is de feature alleen te zien in Amerika en Groot-Brittannië.

Nieuwsorganisaties die al een eigen fact check dienst hebben kunnen zich aanmelden om te worden opgenomen in de nieuwe dienst van Google.

Het vertrouwen van (nieuws)verhalen heeft recent een paar rake klappen gekregen. Zo kwam bij Facebook door een algoritme een volledig verzonnen verhaal uit dubieuze bron in de Trending Topics terecht. Meer bij World News Report

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.