— donderdag 19 november 2020, 13:34 | 0 reacties, praat mee

Google blikt terug op twee jaar Google News Initiative

Google

Google heeft sinds 2018 in 118 landen zo'n 189 miljoen dollar uitgegeven in het kader van het Google News Initiative (GNI). Daar hebben 6250 partners van geprofiteerd, aldus het bedrijf in hun eerste GNI Impact Report.

De vraag naar kwaliteitsjournalistiek is groter dan ooit en bedrijven staan voor de cruciale uitdaging een transitie naar digitaal te maken. Daarbij assisteert GNI, zegt Google - maar de coronapandemie heeft voor flinke verstoring gezorgd.

Google zegt dat het met het GNI-programma blijft ijveren voor een nog hoger niveau van kwaliteitsjournalistiek en haalbare zakelijke modellen. Redacties moeten middels innovatie meer slagkracht krijgen.

Volgens vice-president Richard Gingras van Google’s nieuwsdivisie ligt het antwoord voor de komende jaren in méér: meer duurzame groei, meer en beter gereedschap voor journalisten en meer hulp voor uitgevers om zich aan de digitale uitdagingen aan te passen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.