PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 19 november 2020, 13:34 | 0 reacties, praat mee

Google blikt terug op twee jaar Google News Initiative

Google

Google heeft sinds 2018 in 118 landen zo'n 189 miljoen dollar uitgegeven in het kader van het Google News Initiative (GNI). Daar hebben 6250 partners van geprofiteerd, aldus het bedrijf in hun eerste GNI Impact Report. Laatste wijziging: 20 november 2020, 09:46

De vraag naar kwaliteitsjournalistiek is groter dan ooit en bedrijven staan voor de cruciale uitdaging een transitie naar digitaal te maken. Daarbij assisteert GNI, zegt Google - maar de coronapandemie heeft voor flinke verstoring gezorgd.

Google zegt dat het met het GNI-programma blijft ijveren voor een nog hoger niveau van kwaliteitsjournalistiek en haalbare zakelijke modellen. Redacties moeten middels innovatie meer slagkracht krijgen.

Volgens vice-president Richard Gingras van Google’s nieuwsdivisie ligt het antwoord voor de komende jaren in méér: meer duurzame groei, meer en beter gereedschap voor journalisten en meer hulp voor uitgevers om zich aan de digitale uitdagingen aan te passen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.