— dinsdag 9 augustus 2016, 12:07 | 0 reacties, praat mee

Geschorste radioman wil snel weer aan de slag

© Sander Koning | ANP KIPPA

Radiomaker Roland Vonk wil niets liever dan zo snel mogelijk weer aan de slag bij Radio Rijnmond. Dat zegt hij vandaag in het AD. ‘Ik wil gewoon radio maken en “slechte” plaatjes draaien. Ik heb geen last van rancune, en de verstoorde arbeidsrelatie gold alleen voor de vorige directeur.’

De Rotterdamse kantonrechter besliste gisteren dat Vonk per direct zijn werkzaamheden bij RTV Rijnmond mag hervatten. De omroep had de radiomaker op non-actief gezet wegens een conflict met de directie. Vonk had zijn vraagtekens gezet bij het salaris en bonussen van oud directeur Eric Wehrmeijer.

Vonk, bekend van de programma’s Archief Rijnmond en Het Opkamertje, is blij met de uitspraak, zegt hij, maar de tragiek overheerst. ‘Ik vind het helemaal niet prettig om in het middelpunt van zo’n juridisch circus te staan. Dat klinkt misschien gek voor iemand die vaak op de radio te horen is. Het gaat niet om mij maar om het programma dat ik maak.’

De zender zegt zich te beraden op beroepsmogelijkheid als het gaat over de interpretatie van de cao, laat een woordvoerder weten. Volgens de kantonrechter kan de omroep de arbeidsrelatie niet beëindigen omdat Vonk tijdens zijn schorsing financieel is gekort. De zender denkt daar anders over.

Bekijk meer van

RTV Rijnmond Roland Vonk AD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.