— maandag 22 januari 2018, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Advocaat Meijering reageert op kritiek van John van den Heuvel

Advocaat Nico Meijering - © Olaf kraak / ANP

Advocaat Nico Meijering heeft in een open brief hard uitgehaald naar misdaadjournalist John van den Heuvel.

Van den Heuvel zei in een interview met Villamedia magazine dat bepaalde advocaten journalisten in gevaar brengen. Het zit John van den Heuvel hoog, écht hoog.” Als er iets mis gaat met journalisten, zijn advocaten als Nico Meijering en Bénédicte Ficq mede schuldig. Omdat ze in mijn optiek cliënten soms ophitsen tegen journalisten. Ze schilderen hen af als handlangers van politie en justitie, als hun verlengstuk. Zo breng je journalisten in gevaar.”

De advocaten sommeerden de misdaadverslaggever eerder al “zich verder te houden van het doen van dergelijke uitspraken”. Bij Crimesite noemt Meijering de uitspraken van Van den Heuvel “Een beschuldiging die je uiteraard weer totaal niet kunt waarmaken en die ook valt in de categorie laster – een misdrijf zoals je wel weet. Een gevaarlijke beschuldiging ook, aangezien je daarmee ongunstige elementen zou kunnen opzetten tegen ons. Je hebt nu eenmaal een groot bereik vanwege je positie als BN’er en de diverse mediakanalen die je ter beschikking staan, terwijl de ervaring heeft geleerd dat niet iedereen altijd even verfijnd kan omgaan met beschuldigingen die jij rondstrooit.” Meer bij AT5 / Crimesite

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.