website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Gemeente Hilversum heeft grootse plannen voor Media Park

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in Innovatie op vrijdag 12 januari 2018, 15:14

© ANP

Nieuws Als het aan de gemeente Hilversum ligt dan komt er een ambitieuze herontwikkeling van het Media Park. Hilversum viert dit jaar dat het 100 jaar Mediastad is en wil dat nog lang blijven. Dat zei wethouder Wimar Jaeger in het programma MediaMatters op New Business Radio.

De gemeente wil de herontwikkeling faciliteren en is druk bezig met diverse partijen om te kijken of ze kunnen komen tot een soort van consortiumvorming om het Mediapark, maar ook de omgeving, om te vormen tot een bruisende campus waarin ontwikkeling, innovatie en onderzoek speerpunten zijn.

Jaeger wil van het Media Park een ‘campus’ maken naar het voorbeeld van succesvolle campussen als de High Tech Campus in Eindhoven en Aarhus in Denemarken. Er wordt gekeken naar welke lessen ze daar hebben geleerd en er is een bedrijf in de arm genomen om een schets te maken voor de stedelijke ontwikkeling op en rond het Media Park, inclusief natuur en bereikbaarheid. Variatie is het codewoord. De wethouder vindt dat er onder meer een onderwijsinstelling moet komen, ruimere mogelijkheden voor starters en een restaurant en hotel. De hoop is dat er begin maart een schets ligt.

Volgens de wethouder zijn er vier partijen van belang: de huidige eigenaren van het Media Park, de huidige gebruikers, investeerders en overheden. Jaeger zegt dat er voor het totale plan een half miljard nodig is. 200 miljoen voor de overname van het Media Park, 100 miljoen voor het vernieuwen en beter maken van het park en 200 miljoen voor nieuwe investeringen. Meer bij Immovator

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.