— vrijdag 20 februari 2015, 00:36 | 0 reacties, praat mee

‘Euro per inwoner voor Fries mediahuis’

De overheid zou een euro per inwoner moeten vrijmaken voor steun aan regionale journalistieke samenwerkingsverbanden. Dat voorstel deed burgemeester Ferd Crone (PvdA) donderdag tijdens een discussiebijeenkomst van de NVJ in Leeuwarden. In het geval van Friesland zou dat om een bedrag van 650.000 euro gaan. In Friesland wordt gewerkt aan een Friese mediahuis waarin omroep, krant en andere media samenwerken. De financiering is echter nog niet geregeld. Laatste wijziging: 22 februari 2015, 11:28

Volgens projectleider Siebe Annema zou een euro per inwoner een mooie start van een Fries mediahuis betekenen. Voorlopig is hij echter nog bezig om te kijken of hij de verschillende media inhoudelijk op 1 lijn kan krijgen.

Bert de Jong, voormalig adjunct-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant, schetste voorafgaand aan de discussie een somber beeld van het Friese medialandschap. Bij de weekbladen en de krant verdwijnen veel banen. Er zijn enkele succevolle lokale initiatieven, maar die kunnen de kaalslag in de regio niet voorkomen. Zijn hele bijdrage is hier te lezen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.