— zaterdag 4 april 2015, 11:07 | 0 reacties, praat mee

Gegijzelden Parijs klagen media aan

Zes overlevenden van de gijzelingsactie in een joodse supermarkt in Parijs klagen meerdere Franse media aan. De media zouden roekeloos zijn omgegaan met hun veiligheid. Het gaat om de zes mensen die zich tijdens de actie hadden verstopt in een koelcel in de kelder van de supermarkt.

Met name de tv-zender BFMTV zou onvoorzichtig zijn geweest. De schuilplaats van het zestal werd live in de uitzending bekend gemaakt, terwijl gijzelnemer Amedy Coulibaly nog mensen onder schot hield. Andere media namen dit bericht vrijwel direct over. Volgens de advocaat van het zestal hebben de media hiermee de meest basale beginselen geschonden en de levens van de gegijzelden in gevaar gebracht. Het Openbaar Ministerie in Parijs onderzoekt momenteel de aanklacht.

BFMTV heeft geen melding gemaakt van de aanklacht en volgens de Franse krant Le Parisien zijn ze ook niet bereikbaar voor commentaar. Eerder gaf hoofdredacteur Béroud wel toe dat het noemen van de schuilplaats ongepast was. Meer bij NOS

Bekijk meer van

Parijs Frankrijk Charlie Hebdo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.