— vrijdag 11 december 2015, 13:58 | 0 reacties, praat mee

Geen vervolgingen meer in Brits afluisterschandaal

Carl Court / AFP

Er worden geen nieuwe juridische acties meer ondernomen tegen mediaconcerns News Corp en Mirror Group in verband met het Britse afluisterschandaal. Dat heeft het Brits Openbaar Ministerie (OM) gezegd. Er is onvoldoende bewijs dat journalisten betrokken zijn geweest bij het hacken van telefoons van bekende Britten.

“Na een grondige analyse hebben we besloten dat er onvoldoende bewijs is voor verdere veroordelingen en daarom geen maatregelen worden genomen in de andere gevallen”, aldus Alison Saunders van het OM.

Het schandaal kwam in 2011 aan het licht toen bekend werd dat tabloid News of the World de voicemail van een vermoord schoolmeisje had gekraakt en afgeluisterd. De tabloid overleefde het schandaal niet.

Er werden grootschalige onderzoeken gestart naar de gedragingen van journalisten bij verschillende uitgeverijen. Er zijn ook met enkele honderden slachtoffers schikkingen getroffen.

Advocaten van slachtoffers van het hackschandaal zijn verrast door het besluit van het OM. Meer bij The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.