e learning nvj

— maandag 31 juli 2017, 08:58 | 0 reacties, praat mee

‘Geen verschil in salaris tussen mannen en vrouwen bij de omroepen’

© Wikimedia commons

In Nederland verdienen tv-presentatrices evenveel als hun mannelijke collega's. Dat garanderen de omroepen in reacties op de ophef in Engeland over de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen bij de BBC, meldt Het Parool.

In Groot-Brittannië was de ophef groot toen de Britse publieke omroep BBC de lijst grootverdieners bekendmaakte. Het merendeel was man en het verschil in salaris was enorm.

Omroepbazen vertellen dat zij niet discrimineren. “Het zou me heel erg verbazen als hier bij de Nederlandse publieke omroep überhaupt sprake van is”, aldus de NTR.

“In onze afwegingen speelt diversiteit geen rol,” zegt directeur Gerard Timmer van BNN-Vara, met Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw, Sophie Hilbrand en Astrid Joosten. “Er zijn vrouwen die meer verdienen dan mannen. En andersom. We kijken natuurlijk naar ervaring en het onderscheidende karakter van een persoon.”

Omroep Max kijkt volgens Jan Slagter hooguit naar ervaring en leeftijd. “Ik kan zeggen dat Martine van Os en Sybrand Niessen van Tijd voor Max evenveel verdienen.”

De NPO benadrukt dat de cao’s de beloning van omroepmedewerkers regelen. “Die maken geen onderscheid naar geslacht, maar naar functie en functiezwaarte.”

 

Bekijk meer van

Omroep Max NTR NPO BNN-VARA BBC

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.