word studentlid

— vrijdag 18 augustus 2017, 09:02 | 0 reacties, praat mee

‘Geen hekken om Mediapark na gijzeling’

‘Geen hekken om Mediapark na gijzeling’
ANP / Remko de Waal

De gijzeling die donderdag plaatsvond in het Mediapark in Hilversum, gaat niet leiden tot extra beveiliging in de vorm van hekwerk. Dat zegt Pieter Broertjes, burgemeester van de mediastad, tegen Het Parool. Laatste wijziging: 18 augustus 2017, 09:03

“Zoiets is na de moord op Pim Fortuyn geprobeerd en dat is heel slecht bevallen”, aldus Broertjes. “De op het park gevestigde bedrijven met hun 6000 werknemers willen dat niet nog eens. We moeten accepteren dat er af en toe iemand op het terrein kan komen die daar niet thuishoort. En heel goed en vaak oefenen hoe er dan gereageerd dient te worden.”

De gijzeling van donderdag was de tweede in 2,5 jaar tijd. In januari 2015 drong de verwarde man Tarik Z. het gebouw van de NOS binnen, waar hij zendtijd eiste. Die gijzeling leidde tot een aanscherping van de veiligheidsmaatregelen en extra beveiligingscamera’s.

“Het Mediapark is een kwetsbare plek”, aldus Broertjes tegen Het Parool. “Je kunt niet elk risico wegbeveiligen. Je kunt je wel zo goed mogelijk voorbereiden. En daar zijn we veel en vaak mee bezig.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.