— vrijdag 18 augustus 2017, 09:02 | 0 reacties, praat mee

‘Geen hekken om Mediapark na gijzeling’

ANP / Remko de Waal

De gijzeling die donderdag plaatsvond in het Mediapark in Hilversum, gaat niet leiden tot extra beveiliging in de vorm van hekwerk. Dat zegt Pieter Broertjes, burgemeester van de mediastad, tegen Het Parool.

“Zoiets is na de moord op Pim Fortuyn geprobeerd en dat is heel slecht bevallen”, aldus Broertjes. “De op het park gevestigde bedrijven met hun 6000 werknemers willen dat niet nog eens. We moeten accepteren dat er af en toe iemand op het terrein kan komen die daar niet thuishoort. En heel goed en vaak oefenen hoe er dan gereageerd dient te worden.”

De gijzeling van donderdag was de tweede in 2,5 jaar tijd. In januari 2015 drong de verwarde man Tarik Z. het gebouw van de NOS binnen, waar hij zendtijd eiste. Die gijzeling leidde tot een aanscherping van de veiligheidsmaatregelen en extra beveiligingscamera’s.

“Het Mediapark is een kwetsbare plek”, aldus Broertjes tegen Het Parool. “Je kunt niet elk risico wegbeveiligen. Je kunt je wel zo goed mogelijk voorbereiden. En daar zijn we veel en vaak mee bezig.”

Bekijk meer van

Pieter Broertjes NPO Mediapark 3FM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.