— woensdag 7 december 2022, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Tweede Kamer wil minder flex op het Media Park

© NPO / Jan-Willem van Hofwegen

De Tweede Kamer wil dat vaste contracten bij omroepen de norm worden. De Kamer is van mening dat het werken met flexcontracten op het Media Park is doorgeschoten en dat die ‘flexverslaving’ slecht is voor freelancers en werknemers. Laatste wijziging: 7 december 2022, 09:58

Dat meldt de NOS. Als het aan de Tweede Kamer ligt moeten freelancers die werkzaam zijn bij een omroep na een jaar een vast contract kunnen krijgen. Dat moet ertoe leiden dat uiteindelijk meer dan 70 procent van het omroeppersoneel een vast dienstverband heeft.

Balkenendenorm
Daarnaast wil de Tweede Kamer dat de omroepen veel strenger zijn in het hanteren van de balkenendenorm. Sinds 2017 mogen presentatoren niet meer verdienen dan een minister. Maar uit de jaarverslagen van omroepen uit 2019 bleek dat een aantal presentatoren alsnog meer verdient dan die norm.

Zij vallen nog onder een uitzonderingsregeling die al wel is afgeschaft, maar nog steeds geldt voor lopende contracten. De Tweede Kamer wil ook van die uitzonderingen af.

Bekijk meer van

Tweede Kamer NPO Media Park

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.