training eu starters

— dinsdag 16 november 2021, 11:23 | 0 reacties, praat mee

Zendermanager Sharid Alles vertrekt bij 3FM

© Sander Koning / ANP

Sharid Alles stopt per 1 januari als zendermanager van 3FM. Ze wordt interim opgevolgd door Menno de Boer, voormalig radiodirecteur bij 538, meldt het AD.

De zendermanager kwam vorige maand nog in het nieuws toen ze zich live in de uitzending van dj Timur Perlin bemoeide met de inhoud van de show. Timur Perlin wilde met iemand bellen die de geheime locatie van een 3FM-concert met de band Måneskin tegen betaling wilde onthullen.  Dat is niet de reden van haar vertrek, maar het heeft wel een zet gegeven in de richting om te stoppen, vertelt ze in een interview met het AD.

Ze zou niet weer de studio inlopen tijdens een uitzending. “Voor alle duidelijkheid: ik doe dat vaker. Om bij te praten, de lijnen kort te houden, of als ik iets signaleer. Dat is ook mijn werk. En dat wordt ook gewaardeerd. Dat gaat altijd buiten de uitzending om. Dat was nu ook mijn bedoeling, maar Timur koos ervoor de microfoon open te gooien. Ik had dat kunnen weten, want Timur is zo’n radiomaker die dat doet. Die dat onvoorspelbare en spannende heeft. En daar waardeer ik hem ook om. Daarvoor heb ik hem zelfs bij de zender gehaald.”

De reden om te stoppen is dat ze geen energie meer krijgt van haar werk. “Ik ben in 2018 bij de zender gekomen toen die zwaar in crisis zat. Het was mouwen opstropen en gaan. Dat heb ik met veel enthousiasme en veel optimisme gedaan. Een week of vijf, zes geleden dacht ik: ‘Waar krijg ik nog energie van?’ Dat zijn drie dingen: creativiteit, werken met jonge honden vol ambitie en grote projecten. Dat laatste schoot er door corona bij in. En met het op orde krijgen van het team delegeerde ik het creatieve en het werken met jonge mensen naar anderen.”

Sharid Alles gaat “mijn tweede kinderboek afschrijven, tijd aan mijn gezin besteden en rustig om me heen kijken. Laat ik het een soort sabbatical noemen”.

Bekijk meer van

Sharid Alles NPO 3FM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.