PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 13 juni 2016, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Gawker Media vraagt surseance aan

Het Amerikaanse Gawker Media heeft surseance aangevraagd als gevolg van diverse rechtszaken tegen de uitgeverij die worden gefinancierd door internetmiljardair Peter Thiel. Laatste wijziging: 13 juni 2016, 10:50

Recent moest Gawker van de rechtbank al 140 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan worstelaar Hulk Hogan nadat de internetuitgave Gawker in 2012 videobeelden publiceerde waarop Hogan te zien was terwijl hij seks had met de vriendin van zijn beste vriend. Thiel bleek de kosten te dragen van die rechtszaak. Hij wil wraak omdat Gawker-uitgave Valleywag hem in 2007 als homoseksueel heeft geout, terwijl Thiel dat niet eerder bekend had gemaakt.

Gawker Media wilde in beroep gaan tegen de veroordeling, maar kon daar niet het benodigde geld voor binnenhalen. De uitgever zag geen andere mogelijkheid dan via Chapter 11 (hoofdstuk 11) van de Amerikaanse faillissementswetgeving uitstel van betaling aan te vragen.

Het bedrijf kan nu een poging tot financiële herstructurering doen. Gawker Media zal worden verkocht. Er zijn al gesprekken gaande met een mogelijke overnamekandidaat, namelijk het mediaconglomeraat van Ziff Davis. Vanwege de faillissementsaanvraag zal er een veiling plaatsvinden, waar Davis tegen andere mogelijke kopers moet gaan bieden. 

Voor de nabije toekomst verwacht Gawker Media dat alle redactionele- en bedrijfsactiviteiten gewoon door zullen gaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.