onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 25 mei 2016, 12:10 | 0 reacties, praat mee

‘Miljardair uit op ondergang uitgeverij Gawker’

Ronald Martinez / AFP

Zakenblad Forbes zegt bewijs te hebben gevonden dat de kosten van een rechtszaak die worstelaar Hulk Hogan voert tegen uitgeverij Gawker worden gedragen door een derde partij. Het zou gaan om een rijke investeerder, die door Gawker-uitgave Valleywag in 2007 als homoseksueel werd geout, terwijl hij toen nog in de kast zat.

Miljardair Peter Thiel, die betaaldienst PayPal mede-oprichtte en ook vroeg investeerde in Facebook, zou de uitgever daarom nu willen slopen. Een jury wees Hogan in een zaak die draait rond een gelekte seksvideo een schadevergoeding van 140 miljoen dollar toe - genoeg om de uitgeverij om zeep te helpen.

Gawker vecht de schadevergoeding aan maar de kosten van dat proces lopen flink op, zeker omdat het proces vermoedelijk nog jaren zal slepen. Thiel heeft simpelweg de diepste zakken. Gawker-topman Nick Denton zei eerder deze week dat hij persoonlijk vermoedde dat “iemand in Silicon Valley” de worstelaar financieel steunt. In de New York Times noemde Denton het op die manier uitschakelen van een medium dat je niet bevalt “een vrij slimme en rationele aanpak”.

Woordvoerders van Thiel wilden tegenover Forbes niet reageren. Meer bij Forbes

Bekijk meer van

Gawker

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.