word studentlid

— woensdag 23 maart 2016, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Gawker versus Hulk Hogan: 140 miljoen schadevergoeding

Gawker versus Hulk Hogan: 140 miljoen schadevergoeding

De internetuitgave Gawker ligt overhoop met worstelaar Hulk Hogan over een gelekte sekstape en een andere (nog ongepubliceerde) video waarin Hogan een racistische tirade hield over het feit dat zijn dochter met 'nikkers' omging. Een rechtszaak in Florida volgde waarin een jury de worstelaar 140 miljoen dollar schadevergoeding toekende - hoog genoeg om Gawker in principe de das om te doen. Laatste wijziging: 24 maart 2016, 09:21

Gawker-oprichter Nick Denton verwacht dat het recht zal zegevieren en heeft zijn gedachten over de zaak op een rij gezet. De video met racistische uitspraken is door Gawker nooit getoond - het bezit de video namelijk niet - maar Hogan uitte zijn vrees dat zijn tirade zou uitlekken in een sms aan zijn vriend Bubba Clem - met wiens vrouw Hogan in de gewraakte tape overigens naaktworstelt.

Hogan kon dergelijke controverse niet gebruiken, blijkt uit de sms. Een nieuw betaaltelevisieproject zou daardoor in gevaar kunnen komen. Gawker mocht al die informatie in de rechtszaak zelf niet presenteren, aldus Denton.

De Gawker-topman windt zich op over de wijze waarop het schadebedrag is samengesteld, met ontastbare elementen als 15 miljoen dollar aan waardestijging van de merknaam nadat Gawker over Hogan berichtte en 60 miljoen aan vergoeding voor emotioneel lijden dat de worstelaar zou zijn toegebracht. “In zaken waarbij doodslag een rol speelt, wordt gemiddeld 961.000 dollar uitgekeerd”, stelt Denton droogjes.

Gawker gaat in beroep, al was het volgens Denton maar dat journalisten verplicht zijn uit te zoeken wat nep en waar is. “Always-on celebrities moeten niet verbaasd zijn als hun geloofwaardigheid in twijfel wordt getrokken”, stelt Denton in zijn lange redactioneel.

Bekijk meer van

Gawker Media

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.