— dinsdag 21 mei 2019, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Freelancevoorwaarden.nl kan groeien met steun Lira

Het Lira Auteursfonds steunt de website freelancevoorwaarden.nl van freelance journalist Nick Kivits met 18.000 euro. Zo kan Kivits het overzicht van inkoopvoorwaarden uitbreiden, aan de bekendheid en de techniek van de site werken en analyses uitvoeren op de verzamelde data. Kivits werkt samen met De Coöperatie bij het verder uitbouwen van de site.

Vorig jaar september lanceerde Kivits de site als een hobbyproject. Hij keerde de inkoopvoorwaarden van 8 uitgeverijen binnenstebuiten en vatte ze samen in begrijpelijke taal.

Inmiddels staat de teller op 20 uitgeverijen en omroepen. Kivits heeft er nog 10 in portefeuille, waaronder die van de NOS, Omroep Gelderlander en de NTR. Kivits schat dat er zo’n tachtig organisaties zijn waarvan hij de inkoopvoorwaarden graag zou analyseren. Zijn doel is het komende jaar uit te komen op een overzicht van 40 uitgeverijen en omroepen.

‘Ik wil graag professionaliseren. Dat kost tijd en geld. Gelukkig wil de Lira daaraan bijdragen’, aldus Kivits.

Van freelance journalisten en een enkele uitgever (De Persgroep) kreeg Kivits goede reacties op het overzicht. Hij wil er de markt wat transparanter mee maken en freelancers laten zien wat er allemaal met hun werk gebeurt en waar ze invloed op kunnen uitoefenen.

Het liefst zou Kivits in een later stadium de verzamelde gegevens in een database stoppen zodat ze beter doorzoekbaar worden. Hij weet nog niet hoe de financiering van de site geregeld wordt als het geld van Lira op is.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.