— vrijdag 22 augustus 2014, 12:37 | 0 reacties, praat mee

Net wat minder werkzoekende journalisten

Het aantal journalisten dat in juli 2014 op zoek was naar een baan lag net wat lager dan een maand daarvoor. In totaal stonden in juli 2455 mensen als werkzoekend journalist ingeschreven bij het UWV. Dat is twintig minder dan in juni. Hoewel dat goed nieuws is ligt het aantal werkzoekende journalisten nog altijd 13 procent hoger dan een jaar geleden. In juli 2013 stonden 2173 journalisten bij het UWV ingeschreven als werkzoekende. Laatste wijziging: 27 februari 2015, 10:33

Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Ondanks de geringe daling ligt het aantal werkloze journalisten nog altijd fors hoger dan de algehele werkloosheid in Nederland. Als er wordt uitgegaan van een totaal van 15.000 journalisten (bron: UvA) betekent dat dat 16,4 procent van de journalisten zonder baan zit. Net iets minder dan de 16,5 procent van vorige maand. De algehele werkloosheid in Nederland ligt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek op 8,2 procent van de totale beroepsbevolking, 0,4 procent lager dan een maand geleden.

 

Bekijk meer van

Werk UWV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.