banner festival 23

— donderdag 31 december 2015, 15:48 | 0 reacties, praat mee

Freelancers ANP krijgen maand opzegtermijn

Robin van Lonkhuijsen / ANP

Alle freelance journalisten van het ANP die dreigden per 1 januari hun werkzaamheden te verliezen, behouden bij wijze van opzegtermijn in die maand nog hun werk. Dat meldt de NVJ. Een deel van de freelancers behoudt werk in heel 2016, sommige journalisten gaan er wel in aantal diensten op achteruit. Laatste wijziging: 7 januari 2016, 11:40

De NVJ is blij dat recht is gedaan aan alle zzp’ers en dat het ANP bereid was om zelfstandigen ‘zacht te laten landen’. Het ANP heeft verder toegezegd op gepaste wijze afscheid te nemen van alle zzp’ers, die met ingang van februari geen diensten of opdrachten meer krijgen.

Novum-medewerkers zullen deels het werk overnemen van de zzp’ers. Met ingang van januari overleggen de NVJ en het ANP over de arbeidsvoorwaarden van Novum-medewerkers die niet onder de ANP-cao vallen. De inzet van de NVJ is gelijke beloning voor gelijk werk, ongeacht of het medewerkers in vaste dienst zijn of zzp’ers.

Bekijk meer van

ANP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.