Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 21 maart 2022, 10:20 | 0 reacties, praat mee

#freelanceleven 11: Yordi Dam over het succes van LocalFocus

Hoe komt een succesvolle journalistieke startup tot stand? Om daar achter te komen gaan Sanne Poot en Erwin van ’t Hof in deze aflevering van #freelanceleven langs bij Yordi Dam. Hij is een van de oprichters van LocalFocus. Een datavisualisatiebedrijf en persbureau dat begon als een project van drie freelancers en afgelopen jaar werd overgenomen door het ANP. Dam neemt de luisteraar stap voor stap mee door het proces dat op studentenkamers begon. Laatste wijziging: 22 maart 2022, 11:22

De aanleiding van het gesprek is, zoals elke keer, een wetenschappelijk paper dat Van ‘t Hof gebruikt voor zijn promotieonderzoek naar de arbeidsomstandigheden van journalisten.

Deze keer is dat ‘Explaining the formation of Online News Startups in France and the United States: A Field Analysis’, het artikel is geschreven door Matthew Powers en Sandra Vera Zambrano en verscheen in 2016 in Journal of Communication. De auteurs onderzochten hoe nationale context het karakter en de slagingskans van journalistieke startups beïnvloedt.

Beluister hier de podcasts:

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.