— dinsdag 24 mei 2016, 16:48 | 0 reacties, praat mee

Fréderike Geerdink vertrokken naar PKK-kamp in Noord-Irak

AFP

Journaliste Fréderike Geerdink is vertrokken naar Noord-Irak om daar onderzoek te doen voor een boek. Geerdink zal verblijven in een trainingskamp van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, en ter plekke ontdekken hoeveel bewegingsruimte ze krijgt. Ze zal niet vooraf stukken overleggen aan de PKK-leiding, stelt ze in een interview met NRC. Laatste wijziging: 24 mei 2016, 16:50

De Turkse regering, waarmee Geerdink vorig jaar overhoop lag en wat tot haar onherroepelijke uitwijzing uit Turkije leidde, bombardeert dergelijke PKK-kampen in Noord-Irak. Geerdink is zich bewust van het gevaar, maar stelt dat ze “voor honderd procent veilige journalistiek” in Amersfoort had moeten blijven.

Op de vraag of het vertrek koren op de molen is van de Turkse autoriteiten die vonden dat Geerdink propaganda bedreef voor de PKK stelt de journaliste:

“Ik kan geen rekening houden met wat mensen of de Turkse regering hiervan vinden. Die hebben toch al een mening over mij die ik niet kan veranderen. Maar ik zie natuurlijk dat er een propaganda-valkuil is. Ik moet dit zo kritisch mogelijk doen. Ook voor mezelf. Als het werk dat ik daar doe door collega’s niet wordt gezien als journalistiek zou dat heel erg voor me zijn.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.